Termékek Menü

A 6 alap illatcsalád

A 6 alap illatcsalád Miért fontos tudni, ismerni az illatcsaládokat?

A parfümök osztályozásakor a tapasztalt kompozíciókészítők illatcsalád-kategóriákat használnak. Fontos, hogy egy-egy parfüm több tíz sok esetben több száz összetevőt tartalmaz. Vannak olyan aromák, amelyek tökéletesen kiegészítik egymást, együtt "hatnak", míg mások elnyomják, nevezzük úgy "felülírják" a másikat! A parfümök viselése sok esetben sokkal határozottabb megjelenést biztosít, hiszen erős, karakteres, aromás, tartós illatélmény érezhető, így ennek figyelembevételével kell illatot választani. A romantikusabbaknak, akik nőiességüket, törékenységüket szeretnék kifejezni, a virágos illatcsaládból származó illatokat ajánljuk, míg egy határozottabb megjelenést, hatást kívánó hölgynek sokkal jobban állhatnak a provokatív- orientális, fűszeresebb illatok. 

Ugyanez vonatkozik az alkalomra történő illatválasztás esetén. Munkahelyre, állásinterjúra, színházba a simulékonyabb, kellemes esszenciát adó, frissebb illatokat ajánljuk, míg sportoláshoz a kifejezetten friss, randevúra pedig az erőteljesebb, határozottságot biztosító parfümök közül érdemes választani. 

Az alap illatcsaládok ismerete lehetővé teszi, hogy tökéletesen válassz parfümöt magadnak a karakterednek és az alkalomnak megfelelően.

Nézd meg az alap illatcsaládokat, a rájuk leginkább jellemző szót majd a leírást és érezni fogod mennyire fontos, hogy tudd, milyen típusú a parfüm! Nyisd meg új lapon a képet, hogy jobban lásd! 

Tartalomhoz tartozó címkék: PARFÜMiskola
blog comments powered by Disqus