Orgonaszörp

Szörpnek a lila színt válaszd!
Minden, ami házi, ami különleges, ami szép…vonz(ó) … így elkerülhetetlen volt, hogy ne próbáljam ki, hogy ne kóstoljuk meg az orgonaszörpöt! Pici mennyiség, épp egy kis üveggel, de a látvány csodálatos! Az íze…hát szörpös, szirupos, de végül is orgona! Nem annyira rajongunk a szörpökért, de jól lehűtve, egyszer-kétszer ízletes különlegességnek mindenképpen megérte!
Elkészítése kb fél óra, mindennel együtt! Szedd le a virágokat, vigyázva, hogy a zöld része semmiképpen ne kerüljön bele, a mérce egy bögre vagy edény. Az enyém a képen látható!
Ugyanennyi cukor, víz és felteheted főni!
Forrald fel és közben tegyél hozzá citromsavat (szerintem facsart citrommal is kiválóan működik, sőt) Ahogy a citromsav oldódik, az orgona színe kioldódik és a víz rózsaszínné válik! Látványosan, csodálatosan szép színe lesz a szörpnek!
Ha készen vagy, töltsd üvegbe, hűtsd le (várd meg, amíg lehűl) és fogyaszd el egy-két napon belül. Ha mindenképpen szeretnél az év nem orgonavirágzás idején is inni, akkor tartósítószerrel, dunsztolással elteheted, persze akkor nagyobb mennyiséggel készítve!
- Két evőkanál apróra vágott orgonavirágot összekeverünk 2 evőkanál vajjal kiváló természetes fájdalomcsillapító krémet kapunk.
- A heptikás időkre gondolva már most szárítsunk teának valót az orgona virágából és leveléből – kiváló izzasztó és némi lázcsillapító hatásuk van.
Készülhet belőle, lekvár, ecet, felhasználható torták, saláták díszítéséhez, szóval igen sokrétű kis csoda!